torsdag 5. desember 2013

Nordman


Bilde fra last.se, fotograf ukjent.

Nordman er en svensk duo bestående av sangeren Håkan Hemlin og låtskriver og nøkkelharpespiller Mats Wester. De blander folkemusikk, pop og rock og jeg ble oppmerksom på de da de var med i Melodifestivalen i Sverige i 2005 og 2008.

Nordman slo igjennom i 1994 med singelen "Förlist" og det sjøltitulerte debutalbumet der "Vandraren" også ble en hit. Nye album fulgte i 1995 og -97, med Py Bäckman som fast tekstforfatter, men duoen tok en pause i 1998 pga. Håkan Hemlins alkoholproblemer. Nordman gjennoppstod i 2004 etter at Hemlin hadde fått orden på livet sitt. Samlealbumet "Bästa" kom samme år og etter det er fire nye studioalbum kommet, det seneste i år.

Jeg har samlingen "Bästa" som altså er en reise gjennom Nordmans tre første album. Musikken er fin den, det er god rytme og Håkan Hemlin har ei noe raspende, men bra stemme. Men lydbildet blir veldig likt. De fleste av sangene går i den samme duren og gjør de ikke det så er det den samme atmosfæren og lydbildet. Det gjør at det kan bli litt kjedelig i mine ører for etterhvert føler jeg at jeg har hørt alt før.

Nå skal det sies at jeg ikke har hørt sanger fra Nordmans fire seneste album så det er sjølsagt mulig at de der har utvikla seg musikalsk.

Her er gjennombruddslåten "Förlist":


"Vandraren":


"Det Sista Du ser":


"Under Norrskenet":



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar