onsdag 23. november 2016

Album 2016: Jorn (Jørn Lande) - "Heavy Rock Radio"



Vår store stjerne på metalvokalfronten Jørn Lande er en artist som definitivt ikke ligger på latsiden, med hyppige albumprosjekt og han er også ofte på veien, enten alene m/band eller sammen med andre band. Ifjor var det "Dracula" i samarbeid med Trond Holter som stod på agendaen, og nå i år har han sluppet et album med coverlåter som han hørte på og henta inspirasjon fra som ung.

Å spille inn et coveralbum er alltid en risiko for en etablert artist. Det kan spekuleres i at artisten går på tomgang, eller vedkommendes versjoner blir for like originale, eller alt for langt på viddene. Dessuten må en kunne gjøre sangene til sine egne, som om artisten sjøl har originalen. Og her synes jeg Lande, eller JORN som han profilerer seg som internasjonalt lykkes meget bra. Han covrer alt fra Iron Maiden til ABBA-Frida og det er spesielt låtene der han ellers er langt fra artisten sjangermessig som jeg synes fungerer aller best.

Jeg nevnte Frida fra ABBA, her er JORN's versjon av "I Know There's Something Going On":


"Running Up That Hill", originalt med Kate Bush fungerer også meget godt:


"You're The Voice", som ble en hit med John Farnham, er en av mine store favoritter fra skiva:


"Live To Win", spilt inn originalt av Paul Stanley fra Kiss er også et høydepunkt:


Ellers er det her tøffe versjoner av "Hotel California" og Queens "Killer Queen" og det er ikke bare JORN sjøl som setter sitt sterke preg på låtene. For gitarist Trond Holter (Wig Wam) får også muligheten til å briljere og bidrar med utsøkte riff. JORN hadde 40-50 låter å plukke fra iflg. et intervju i Norway Rock Magazine #3 for i år (#84 totalt). Han sier også i det intervjuet at det var viktig for han å velge ut låter der Holter kunne tilføre noe som kunstner. Det synes jeg at han har lyktes bra med.

Stort sett et meget bra album, men det trekker noe ned at det på slutten kommer låter som er litt for like. Likevel, Jørn Lande viser at han er en metalvokalist av aller ypperste klasse, en av de fremste i denne sjangeren på verdensbasis. Han er ikke fremmed for et coveralbum til, og det er grunn til å se fram til et slikt prosjekt til fra Telemarks store sønn.

Karakter: 4,5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar